sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Miten terveellinen elämäntyyli vaikuttaa? 66,1 kg

Kolmas viikko lähtee käyntiin ja tässä nyt mietin, tein huomioita, että miten tämä on minuun vaikuttanut. Tässäkin ajassa, mielestäni lyhyt aika siis, kasvot tulevat jo näkyviin, nesteitä on lähtenyt. Olo on huomattavasti virkeämpi kuin ennen tämä "projektin" aloitusta. Iho on paljon paljon siistimpi. Sokerista johtuva punoitus on hävinnyt, samoin finnit. Kaikinpuolin voin paljon paremmin ja voin lämpimästi suositella kaikkia aloittamaan terveellisemmät elämäntavat! :) Ja aivan ihmeellistä. Mitä enemmän treenaa niin tuo "flunssa tuntu" häviää koko ajan. Ei flunssaa tullutkaan. :)

Kaverit kommentoivat tätä "projektia niin, että; "Eihän sulla sitä ylimääräistä ole, etkä ole lihonut, hyvältähän sä näytät," jne. Se, että on vähän ylimääräistä ei välttämättä näy niin vaatteet päällä. Ja jos oma olo tuntuu epämukavalta niin ei siinä silloin auta muita kuunnella. Terveelliset elämäntavat kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jos ei sellaisia jo ole. Eikä tarvitse painaa 200kg, että voi tällaisia asioita miettiä. Parempi hyvissä ajoin, kuin liian myöhään.

Äidilläni ja siskollani on melkoisesti ylipainoa ja tuntuu, että tämä ns. "kulkee suvussa". Mutta eiköhän se kaikki ole itsestä kiinni ja omien korvien välissä. Tietysti se malli mikä saadaan, lähtee kotoa. Äidilläni on selkärangan nikamien rappeumia, välilevyn pullistumia, lihavuuden aiheuttama diabetes, josta johtuen hänellä tulee välillä niin paha olo että oksentaa. Lisäksi vielä korkea verenpaine, josta johtuen tulee huimausta. Kaikenlisäksi lihavuudesta johtuva huono itsetunto, ostovimma ja lievä "torikammo". Uusilla vaatteilla ja tavaroilla yrittää kompensoida omaa oloaan paremmaksi.
Ulos ei voi lähteä, siellähän on muita ihmisiä. Jos ruokaa haluataan ulkona syödä, se tilataan tai haetaan kotiin, ettei kukaan vain näe että paksu ihminen syö hampurilaisia ym. epäterveellisiä ruokia. Siskoni on menossa hyvää vauhtia samaan suuntaan...

Tätä on kurja katsoa vierestä, varsinkaan kun he itse eivät näe sitä ongelmana. Itse haluan olla terve vielä 20vuoden päästä ja myöhemminkin.Tässä siis paljon syitä miksi aloittaa terveelliset elämäntavat hyvissä ajoin, eikä sitten kun sitä fattia on jo liikaa. Ihokaan ei enää palaudu eikä varmasti myöskään henkinen puoli.

Seuraavassa päivityksessä jotain pirteämpää! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti